Ulei horticol N-Oil, 100 ml, Alchimex

Ulei horticol N-Oil, 100 ml, Alchimex

PREȚ: 11.00 LEI / buc10.00 LEI / buc

Opinia clienților:
(0)
0 recenzii | Spune-ţi opinia

Stoc epuizat

Cod produs: R591JIDZV

Ambalare cu atenție

Livrare la domiciliu

Ai nevoie de ajutor? 0772256341

Calitate și garanție

Ulei horticol N-Oil, 100 ml, Alchimex

N-Oil reprezintă un produs lichid, incolor și fără un miros specific, având în compoziție minim 70% ulei vegetal. Acesta îndeplinește rolul de adjuvant pentru optimizarea tratamentelor fitosanitare destinate pomilor în perioada repausului vegetativ. 

Caracteristica sa asfixiantă pentru ouăle de afide și acarieni contribuie la eficacitatea tratamentelor, iar aplicarea în perioada repausului vegetativ nu generează fitotoxicitate asupra pomilor, indiferent de momentul în care amestecul este utilizat. Un aspect semnificativ al produsului este reprezentat de durabilitatea eficacității amestecului, care se menține pe o perioadă de peste 30 de zile de la aplicare.

De asemenea, N-Oil prezintă avantajul de a nu afecta fauna utilă, contribuind astfel la menținerea echilibrului ecologic în ecosistemul pomilor tratați. Prin aceste caracteristici, N-Oil se impune ca un partener de încredere în lupta împotriva dăunătorilor, asigurând o protecție eficientă și de lungă durată a pomilor în perioada critică a repausului vegetativ.

N-Oil poate fi utilizat într-o concentrație de 1% (1L produs/100L apă), adăugându-l în rezervorul destinat pregătirii soluției de stropit. Cantitatea de soluție utilizată variază între 1000 și 1500 L/ha, în funcție de dimensiunea pomilor, asigurându-se astfel o acoperire uniformă a ramurilor și tulpinilor.

TEHNICA DE APLICARE: N-Oil poate fi aplicat fie printr-un tratament de iarnă, fie către sfârșitul repausului vegetativ, la începutul dezmuguritului, în condiții specifice: temperatura ambiantă depășește 4°C, condiții meteorologice calme (pentru a evita driftul) și absența precipitațiilor în timpul sau imediat după aplicare. Tratamentele se realizează cu mijloace de stropit terestre, echipate cu sisteme de agitare continuă a soluției din rezervor, reglate pentru o pulverizare fină și o acoperire optimă a ramurilor și trunchiurilor pomilor, evitând scurgerile pe sol. După golirea produsului, ambalajele trebuie clătite temeinic cu apă (de 3 ori), iar apa rezultată se adaugă în rezervorul soluției de stropit, interzicându-se aruncarea pe sol sau în apele de suprafață.

COMPATIBILITATE: N-Oil poate fi utilizat în amestec cu insecticide omologate pentru tratamente fitosanitare în perioada repausului vegetativ, ținând cont și de recomandările din tehnologiile specifice pe culturi pentru a asigura cele mai eficiente combinații.

(!) repausul vegetativ - este perioada de timp dintre căderea frunzelor (toamna târziu) şi începutul dezmuguritului (primăvara devreme). Aplicarea tratamentelor la începutul dezmuguritului nu trebuie să depăşească faza de „urechiuşe de soarece” la măr sau faza de „buton verde” la prun.

0

0 recenzii

5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Deții sau ai utilizat produsul?
Spune-ți părerea acordând o notă produsului