Tratament BIO Ecologic pentru Tuta Absoluta sau Molia tomatelor

Tratament BIO Ecologic pentru Tuta Absoluta sau Molia tomatelor

Tratament Ecologic pentru Tuta Absoluta sau Molia tomatelor. Cum și ce să tratăm tuta absoluta în sere și solarii, cel mai periculos dăunător al roșiilor.

Tuta absoluta, cunoscută și sub numele de molia sud-americană a tomatelor, este o insectă dăunătoare care afectează în special plantele de roșii. Numele său științific este Tuta absoluta. Originară din America de Sud, această insectă a devenit o problemă globală pentru cultivatorii de roșii, deoarece s-a răspândit în diferite părți ale lumii.

Cum se manifestă tuta absoluta:

  1. Larvele: Faza larvară a tutei absolute este cea care cauzează cel mai mult daune. Larvele se hrănesc cu frunzele, tulpinile, floriile și chiar cu fructele roșiilor. Ele produc galerii caracteristice în frunze și pot penetra fructele în căutare de hrană.

  2. Galerii în frunze: Larvele tutei absolute produc galerii distinctive în frunze, care pot varia în dimensiune și formă. Aceste galerii pot afecta negativ procesul de fotosinteză al plantei, afectând astfel creșterea și producția de roșii.

  3. Atac asupra fructelor: Larvele pot penetra fructele în căutare de hrană, determinând apariția unor pete sau semne vizibile asupra roșiilor.

  4. Reproducere rapidă: Tuta absoluta are o capacitate de reproducere rapidă, ceea ce face ca infestarea să se agraveze rapid în condiții favorabile.

  5. Pupile și adulți: Pupilele și adulții pot consuma și ei frunzele, dar daunele lor sunt de obicei mai mici comparativ cu cele provocate de larve.

COMANDA VOYAGER X si scapa de Tuta Absoluta!

Controlul tutei absolute poate fi dificil, iar metodele de gestionare includ utilizarea de insecticide, practici agricole integrate și metode biologice de control, cum ar fi introducerea de dăunători naturali ai tutei absolute.

Voyager X inhibă musculițele, iar acestea nu se mai hrănesc și mor. Țineți cont de faptul că, dacă folosiți produse chimice, după 2 - 3 aplicări, tuta absolută se va obișnui și nu va mai muri, dar la extractul de plante conținut în acest produs nu se poate imuniza.

Este important să se monitorizeze îndeaproape culturile pentru a detecta infestațiile în stadii timpurii și a interveni în mod corespunzător pentru a minimiza daunele.


Lasă o părere