Presărați pământul în această toamnă cu ASTA și recolta de cartofi de anul viitor va fi de 2 ori mai bogată

Presărați pământul în această toamnă cu ASTA și recolta de cartofi de anul viitor va fi de 2 ori mai bogată

Presărați pământul în această toamnă cu gunoi de grajd, găinaț de pasăre sau cenușă de lemn, iar recolta de cartofi de anul viitor va fi de două ori mai mare.

În toamnă, grădinarii pregătesc solul pentru plantarea culturilor de iarnă - usturoi și ceapă. Dar cei cu mai multă experiență știu că acesta este momentul ideal pentru a pregăti plantarea cartofilor din sezonul următor. Datorită acțiunilor corecte, cultura de rădăcini va da o recoltă de două ori mai bogată. În acest scop, este necesar să folosiți ingredientele și amestecurile nutritive potrivite. Printre acestea se numără compostul, gunoiul de grajd, gunoiul de pasăre, cenușa de lemn. 

Fertilizare de toamnă pentru o recoltă bogată de cartofi

Compostul sau gunoiul de grajd se adaugă la fiecare metru pătrat de sol, în cantitate de 1 până la 3 găleți.

Dintre substanțele minerale, se adaugă superfosfat (30 g pe metru pătrat de suprafață) și sulfat de potasiu (20 g pentru aceeași suprafață). Următoarea opțiune este însămânțarea îngrășământului verde. Secara, ovăzul, grâul sau și muștarul sunt cele mai potrivite în acest scop. Cea mai bună opțiune este muștarul alb, care saturează solul cu azot și nu atrage viermii de sârmă.

De asemenea, puteți adăuga excremente de păsări. Acesta nu este inferior în compoziție și beneficii față de îngrășămintele complexe și conține bacteriofagi care luptă împotriva ciupercilor și bacteriilor. 


Aplicați până la 2 kg de cenușă de lemn pe metru pătrat de suprafață. Această hrănire trebuie făcută o dată pe an sau la 2-3 ani. Cenușa de lemn conține fosfor, bor, fier, mangan. Asigurați-vă că se aplică numai pe solul argilos.

În cazul în care solul este acid, adăugați nitrat de sodiu. Pe solurile argiloase grele, acesta trebuie aplicat toamna, înainte de săpătură. Urmați instrucțiunile producătorului. Nitratul de amoniu este definit ca fiind aproape cel mai important îngrășământ pentru cultura de cartofi. Acest aditiv poate crește randamentul cu 50-70% și, în același timp, protejează împotriva bolilor fungice.

Substanțele care conțin azot se aplică primăvara. Deoarece azotul tinde să fie spălat de ploaie și se evaporă rapid.

Clorură de potasiu - stimulează creșterea și dezvoltarea sistemului radicular. Dezvoltă imunitatea plantelor la viruși, dăunători, schimbări de temperatură. Crește randamentul și gustul tuberculilor. Se utilizează în cantitate de 20-25 g pe 1 mp);

Superfosfatul - accelerează germinarea răsadurilor. Stimulează creșterea unui sistem radicular puternic și înflorirea plantației. Crește rezistența la viruși și boli. Încetinește îmbătrânirea culturii. Se utilizează în cantitate de 40-45 g pentru 1 mp) ;


Lasă o părere