Insecticide BIO pentru TUTA ABSOLUTA și musculița albă a serei

Insecticide BIO pentru TUTA ABSOLUTA și musculița albă a serei
  • Insecticide BIO pentru TUTA ABSOLUTA și musculița albă a serei.  

  • Schemă tratament tuta absoluta la roșii.

  • Tratamente ecologice musculița albă legume și tomate.

 

Tuta absoluta și musculița albă a serei reprezintă două amenințări majore în domeniul agricol, având un impact semnificativ și distructiv asupra culturilor de legume și plantelor în sere.

Tuta absoluta, cunoscută și sub denumirea de molia sud-americană a tomatelor, este o specie de molie care afectează în mod particular culturile de roșii. Musculița albă a serei, pe de altă parte, este un dăunător polifag care se hrănește cu suc de plante, provocând daune semnificative în diverse culturi protejate, inclusiv legume și plante ornamentale.

Pentru a gestiona și preveni infestarea cu acești dăunători, se recomandă o serie de măsuri preventive și tratamente ecologice. În primul rând, înainte de plantarea noilor răsaduri, este indicat să se efectueze o dezinfectare a solului. Un produs eficient pentru aceasta este RADIUS SL, care se aplică în doză de 1 litru la 10 metri pătrați. Solul se umezește cu ajutorul furtunului, iar RADIUS SL se aplică cu o pompă de stropit. În cazul solului uscat, soluția poate fi diluată în 10 litri de apă. Acest dezinfectant ecologic pentru sol combat diverse dăunători, inclusiv acarieni, viermi, nematozi, musculița albă și tuta absoluta, cu un timp de repaus de doar 7 zile.

După plantare și în perioada de rodire, se recomandă aplicarea VOYAGER X, un input ecologic cu efect protectiv și curativ împotriva musculiței albe și tutei absolute. Pentru a asigura eficiența maximă, se efectuează un tratament în toamnă și un tratament în primăvară, identificând primii adulți ai tutei absolute și musculiței albe. VOYAGER X este omologat doar pentru legume și are o doză de aplicare de 200 mililitri în 10 litri de apă.

În plus, pentru o abordare mai amplă în combaterea musculiței albe și tutei absolute, precum și pentru prevenirea bolilor și acarienilor, se recomandă utilizarea Firewall IF. Acest insecticid, fungicid și acaricid ecologic poate fi aplicat la o gamă variată de culturi, inclusiv legume, pomi fructiferi, arbuști ornamentali, viță de vie, flori și căpșuni. Doza de aplicare pentru Firewall IF este de 50 mililitri în 10 litri de apă, și luptă împotriva unui spectru larg de boli, cum ar fi fusarioza, septorioza, sclerotinia, uscarea vasculară, pătarea brună, focul bacterian, căderea fructelor și a florilor. Această soluție oferă nu doar protecție împotriva dăunătorilor, ci și un efect fertilizant benefic culturilor vegetale.

Prin implementarea acestor măsuri preventive și utilizarea produselor ecologice menționate, agricultorii pot reduce semnificativ impactul negativ al tutei absolute și musculiței albe a serei asupra recoltelor și pot asigura o cultură sănătoasă și productivă.


Lasă o părere