Greșeli la plantarea usturoiului de iarnă care sunt dezastruoase pentru recoltă. Ce greșeli nu trebuie făcute la plantarea usturoiului de iarnă?
Plantarea usturoiului de iarnă, dacă nu se face în mod corespunzător, îți poate afecta recolta. Se pare că mulți fac 3 greșeli principale:
Greșelile care sunt dezastruoase pentru cultura de usturoi de iarnă
Lipsa pregătirii preliminare a materialului săditor este una dintre cele mai mari greșeli - în grabă, mulți grădinari uită de tratarea cățeilor de usturoi și nu îi înmoaie în soluții care favorizează creșterea, care sunt, de asemenea, un bun mijloc de prevenire a ciupercilor și a infecțiilor.
Lasă răsadurile într-o soluție de permanganat de potasiu - durează doar 20 de minute și cățeii vor fi dezinfectați. Cățeii pot fi lăsați în soluția stimulantă timp de aproximativ 12 ore, dar rezultatul merită. O rețetă pentru prepararea soluției este următoarea: 2 linguri de cenușă de lemn la un litru de apă. Se lasă răsadurile timp de 3 ore. În plus față de faptul că trebuie să pregătești materialul săditor în avans, trebuie să ai grijă și de locurile în care plănuiești să plantezi legumele.
Aceasta include cerința de a respecta rotația culturilor, care, după cum arată practica, nu este întotdeauna respectată. A treia greșeală este că grădinarii se grăbesc adesea sau, dimpotrivă, întârzie această procedură.
Nu uitați: vei obține o recoltă bună de la această legumă doar dacă are timp să se înrădăcineze cu mult înainte de îngheț și dacă nu încolțește înainte de îngheț. Momentul optim de plantare este cu 2-3 săptămâni înainte de îngheț. În regiunile temperate, aceasta este între 20 septembrie și 10 octombrie, iar în regiunile mai calde, în noiembrie. Această legumă se plantează cel mai bine acolo unde anul trecut au fost cultivate roșii, castraveți, varză sau leguminoase.
Nu se recomandă să se planteze după ceapă și alte plante bulboase - acestea au boli comune - și nici după căpșuni. În acest caz, toate aceste culturi sunt atacate de un dăunător comun - nematodul.
Acestei legume îi place solul fertil, așa că paturile trebuie să fie bine fertilizate înainte de plantare. Pentru o suprafață de 1 mp veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 0,5 găleți de humus; 0,5 găleți de așchii de lemn putrezit; 1 borcan de 1 litru de cenușă de lemn; 1 borcan de 1 litru de găinaț de pasare; 1 borcan de 1 litru de var moale (dacă solul este acid).
Răspândiți îngrășământul în mod uniform pe suprafața solului, folosind o greblă. Nu folosiți materie organică proaspătă! În caz contrar, întreaga cultură va putrezi.
Lasă o părere