De ce stropirea pomilor fructiferi în ianuarie este cheia unei recolte bogate?

De ce stropirea pomilor fructiferi în ianuarie este cheia unei recolte bogate?

De ce stropirea pomilor fructiferi în ianuarie este cheia unei recolte bogate? Stropirea pomilor fructiferi în ianuarie reprezintă o practică importantă în îngrijirea acestora și poate contribui semnificativ la obținerea unei recolte bogate în sezonul următor. Iată câteva motive pentru care această măsură este considerată cheia unei recolte de succes:

Reguli pentru stropirea semințelor și a pomilor fructiferi cu sâmburi. Pentru ca tratamentul să fie eficient în grădină, trebuie respectate anumite reguli.

De ce stropirea pomilor fructiferi în ianuarie este cheia unei recolte bogate?

Cu cât pomul este mai bătrân, cu atât este nevoie de mai mult lichid de lucru (plante tinere până la 5 ani - 0,5-1 l pe pom, 6-10 ani - 2,5-3 l, de la 11 ani - 3-3,5 l).

Soluția de lucru se utilizează în termen de 24 de ore până când își pierde proprietățile. Ultimul tratament se efectuează cu 40-45 de zile înainte de recoltare. Folosiți adezivi și pulverizatoare (pentru tratarea de înaltă calitate a suprafeței frunzelor), precum și echipament de protecție personală - mănuși și măști.

Adjuvantul va fi un ajutor de încredere în tratarea pomilor. Este un fel de adeziv pentru fungicide, insecticide și alte medicamente. Creează o peliculă lipicioasă pe suprafața plantei, prin urmare: - substanța de lucru rămâne tot timpul pe frunze; - concentrația medicamentului nu scade; - planta trebuie pulverizată mai rar; - solul nu este contaminat din cauza pătrunderii substanțelor chimice. Pomii se stropesc de obicei pe timp senin - înainte de ploaie. Umezeala diluează medicamentul și, de asemenea, ajută la spălarea acestuia. Ploaia la o oră după tratament reduce eficacitatea acestuia cu 50-70%, iar după 2-4 ore cu 30-40%.

Prin urmare, dacă pulverizarea este planificată pe fondul unei posibile ploi, este mai bine să se utilizeze adjuvanti. Aceștia vor fi utili chiar și în absența precipitațiilor (la urma urmei, vor crește eficacitatea medicamentului). Tratamentul adecvat al unei grădini nu înseamnă doar pulverizarea sau udarea copacilor cu produse speciale. Pulverizatoarele sunt capabile să pulverizeze fungicide, erbicide, insecticide la presiunea potrivită și în direcția corectă. Medicamentul ajunge în toate zonele necesare și rămâne pe planta dorită - chiar și pe timp de vânt.

De ce este esențială pulverizarea pomilor fructiferi în ianuarie?

Stropirea pomilor cu produse cuprice este esențială pentru curățarea și "igienizarea" lor înainte de primele tratamente din primăvară. Aceste tratamente se fac fie în toamnă după ce pomii au rămas fară frunze, fie în ianuarie dacă prindeți zile cu peste 5 grade. Puteți utiliza Champ 77 WG - 20 gr în 10 litri apă, sau sulfatul de cupru (piatră vânată - 300 gr în 10 litri apă).

După înghețuri și înainte de dezmugurire, trebuie făcută prima pulverizare a anului pe pomii fructiferi. Tratamentul propriu-zis trebuie efectuat în februarie sau martie, într-o zi calmă și însorită, la o temperatură de peste 5 °C. Aplicați Midos OIL + Insecticid Laser.


Lasă o părere