Cu ce să stropești vita de vie înainte de căderea înghețului pentru a fii protejată?

Cu ce să stropești vita de vie înainte de căderea înghețului pentru a fii protejată?

Cu ce să stropești vita de vie înainte de căderea înghețului pentru a fii protejată? Tratarea viței de vie cu sulfat de cupru (piatră vânătă)

Înainte de a implementa măsuri de protecție pentru vița de vie împotriva vânturilor de iarnă și înghețurilor, este esențial să efectuăm o serie de proceduri pregătitoare.

Tratamentul cu sulfat de cupru va ajuta la eliminarea diferitelor tipuri de ciuperci patogene care pot ierna în plantațiile acoperite.

Tratarea viței de vie cu sulfat de cupru (piatră vânătă)

Tratamentul poate fi efectuat cu o soluție de sulfat de cupru de concentrație 3%. Pentru a o obține, trebuie să diluați 300 grame de medicament într-o cantitate mică de apă caldă. Când produsul este dizolvat, creșteți volumul său cu apă la 10 litri. O altă opțiune este tratamentul cu o soluție de sulfat feros de 3-5%. Prin analogie cu primul caz, pentru a obține o compoziție potrivită pentru pulverizarea viței de vie, 300-500 grame de medicament trebuie dizolvate în 10 litri de apă.

Vă rugăm să rețineți: în cazul în care tratamentul trebuie efectuat pe plante tinere, utilizați o soluție concentrată la 1%. Tratamentele pot fi efectuate și cu o soluție de zeamă bordeleză concentrație de 3%. Pentru a o pregăti, utilizați instrucțiunile producătorului. Punct important: Amestecul de bordelză trebuie preparat imediat înainte de utilizare.

În ceea ce privește acoperirea, se pot combina mai multe materiale. Iată câteva opțiuni:

  • un strat de crengi de molid (5-10 cm), se acoperă cu pământ, turbă sau paie deasupra;
  • pământ (10-15 cm), iar puțin mai târziu se adaugă paie, rumeguș sau frunze căzute într-un strat de 30 cm;
  • paie (10-15 cm), deasupra - pământ sau turbă.

Nu se recomandă acoperirea cu folie, pâslă sau orice alt material care nu lasă să treacă aerul și umiditatea. Schimbările de temperatură (mai ales cele bruște) pot provoca apariția mucegaiului.

Stratul de zăpadă este cel mai bun mulci pe care l-a creat natura. Iarna, când cade zăpada, aruncați-o pe viță. Chiar dacă cultivați soiuri care nu au nevoie de adăpost pentru iarnă, este de asemenea mai bine să le izolați. În acest fel, aveți garanția că veți avea o recoltă deplină în anul următor. Pentru a acoperi 1 metru liniar de spalier veți avea nevoie de aproximativ 5-10 kg de paie sau rumeguș. Întâi întindeți iarba uscată într-un strat de 15-20 cm și, după aproximativ o lună, creșteți grosimea "păturii" de paie la 30-40 cm.

Primăvara, un astfel de adăpost poate fi lăsat sub tufișuri ca mulci și îngrășământ organic. Dar, dacă folosiți așchii de lemn, trebuie să știți că bacteriile din sol consumă o cantitate mare de azot pentru a le descompune. Prin urmare, la începutul noului sezon, asigurați-vă că adăugați o doză sporită de îngrășământ cu azot în solul de sub plantații.


Lasă o părere