Cel mai bun îngrășământ de toamnă. Doar 1 lingură din acesta va face solul mai fertil ca niciodată

Cel mai bun îngrășământ de toamnă. Doar 1 lingură din acesta va face solul mai fertil ca niciodată

Cel mai bun îngrășământ de toamnă. Doar 1 lingură din acesta va face solul mai fertil ca niciodată.

Cu îngrășămintele de toamnă potrivite, solul este pregătit nu numai pentru iernat, ci și pentru o recoltă bună în sezonul următor. În acest caz, un ingredient ieftin de farmacie vine în ajutor - iodul. Dacă aplicați îngrășământul potrivit toamna, nu va trebui să folosiți îngrășăminte în primăvară. Iodul de farmacie va ajuta la îmbunătățirea compoziției și structurii solului - făcându-l mai afânat. O linguriță de substanță trebuie dizolvată în zece litri de apă și amestecată bine. Lichidul rezultat este folosit pentru a trata solul. Datorită acestui lucru, acesta va fi protejat de boli fungice și paraziți.

Cenușa de lemn pe bază de coji de nucă va face, de asemenea, treaba perfectă. Aceasta trebuie dizolvată în apă și înmuiată. Norma este de o lingură la zece litri. 
Alte utilizări ale iodului în grădină 
Este un tratament ideal pentru roșii. Atunci când se administrează foliar, soluția este răspândită pe întreaga suprafață a culturii. Hrănirea rădăcinilor este cel mai frecvent utilizată pentru creșterea răsadurilor într-o seră de policarbonat.

Metoda numărul 1: Cu apă și lapte 
Această soluție este eficientă în combaterea diferitelor boli ale roșiilor. Iodul ucide microorganismele, iar lactoza formează o barieră pe suprafața plantelor care împiedică pătrunderea sporilor fungici. Amestecați într-un recipient 1 litru de apă caldă, 5 picături de iod și 200 ml de lapte degresat. Folosiți produsul o dată la 2 săptămâni. Plantele se tratează cu ajutorul unui pulverizator. 
Metoda numărul 2: cu cenușă

Trei kg de cenușă cernută se dizolvă în 5 litri de apă bine încălzită, apoi recipientul se închide și amestecul se amestecă aleatoriu timp de aproximativ o oră. La concentrat se adaugă apă caldă până la 10 litri. În soluția rezultată se toarnă o sticluță de iod și 10 g de acid boric, apoi se amestecă și se lasă la infuzat timp de 24 de ore. Pentru a hrăni roșiile, 1 litru din produsul rezultat se dizolvă într-o găleată de apă caldă. Produsul este apoi gata de utilizare. Se folosește pentru udarea plantei la rădăcină.

Pentru ca răsadurile de tomate să se dezvolte corespunzător și să dea fructe, se aplică îngrășăminte cu conținut de iod în faza de formare a răsadurilor. Datorită acestora, culturile tinere vor crește și vor căpăta forța de care au nevoie pentru a se dezvolta. Cel mai bun moment pentru a hrăni răsadurile de roșii este atunci când a doua pereche de frunze a apărut deja pe plantele tinere.


Lasă o părere