Ce trebuie să știi despre plantarea roșiilor bio?

Ce trebuie să știi despre plantarea roșiilor bio?

Ce trebuie să știi despre plantarea roșiilor bio? Pentru grădinarii începători care doresc să-și cultive singuri roșiile suculente fără nitrați, întrebarea "Când și cum se fac răsadurile?" este esențială. În acest labirint de întrebări legate de plantarea roșiilor, experiențele fermierilor și ale grădinarilor experimentați oferă îndrumări ușor de aplicat. Dar ce trebuie să știți înainte de a începe acest proiect verde?

Ce trebuie să știi despre plantarea roșiilor bio?

1. Planificarea este importantă

Plantarea roșiilor necesită timp, îndemânare și informații. Decizia nu trebuie luată într-un moment de urgență. Studiați pașii pe care trebuie să îi faceți și planificați din timp experimentul.

2. Răsadurile contează 
Calitatea răsadurilor afectează rezultatul final. Pentru începători, cumpărați răsaduri gata cultivate de la un comerciant de încredere, cu tulpini de aproximativ 20 cm și frunze verzi. Dacă totuși sunteți bun la plantat în câteva lădițe, semințele hibride sunt tratate și au o rezistență mai bună la condițiile actuale. Vezi aici lista cu seminte hibird.

Ce trebuie să știi despre plantarea roșiilor bio?
3. Dacă locuiți într-un loc cu ierni blânde, martie este ideal pentru plantarea roșiilor din răsaduri. Solul trebuie să fie încălzit la 10-15 grade. Cu toate acestea, fiți atenți la schimbarea condițiilor meteorologice și evitați să plantați atunci când sunt iminente înghețuri sau geruri.

4. Amplasament și sol adecvat 
Alegeți un sol bine drenat, bine drenat și aerisit. Locul trebuie să fie cald, însorit și fără umbră. Rezervați zone mari și însorite din grădină pentru plantarea roșiilor. În timp ce așteptați până la începutul lunii martie pentru a planta roșiile, folosiți acest timp pentru a învăța și a vă pregăti.

O bună planificare, răsaduri de calitate și alegerea momentului și a locului potrivit sunt cheia succesului în cultivarea tomatelor. Combinați informațiile cu sfaturile primite de la grădinari cu experiență și bucurați-vă de roșii mari și gustoase în salata de vara viitoare.


Lasă o părere